Ne dagonyázzunk, az élet értünk van!

Aki nem tud örülni semminek, annak nehéz elmagyarázni, hogy az élet szép. Igaz nem tündérmese, de tele van csodákkal. Nem lehet tétlen várakozás az életünk, mert az nem nevezhető életnek, csak hátramozdító „dagonyázásnak” KERESD, TALÁLD MEG, ÉLD MEG ÉS SZERESD ÖNMAGAD. Ha képesek vagyunk megfelelően látni és jó kapcsolatot kialakítani önmagunkkal, helyes lesz az önértékelésünk, így döntéseinkben jó megoldások születnek. Szellemi felismeréseink olyanok, mint a téglák a ház építésénél: csak egyéni lehet, mert mindenki maga építkezik. Nincs” jó” és „rossz” történés. Mindegyik jó, mert Neked az a téglakő még hiányzott. Személyes tapasztalatom, addig kapjuk meg egy dologra a figyelmeztetést, leckét, amíg annak a „gyümölcsét” nem tudjuk átültetni a gyakorlatba.

Ok okozati összefüggés

Ha rájövünk, hogy hibát követtünk el, utólag már ne rágódjunk rajta, inkább a kijavításra fektessünk energiát. A PROBLÉMÁKAT SAJÁT MAGUNK GENERÁLJUK, A MEGOLDÁS IS BENNÜNK VAN, a közmondás is azt mondja: „Amit főztél, edd is meg”. A baj forrása, hogy mindenen átgázolunk, és mire felismerjük a dolgokban az igazat és az eredetit, addigra nagyon sok csomót kötünk, amit aztán nem győzünk kigubancolni.

Véletlenek nincsenek, mindennek oka van. Ha tudjuk a történések okát, csak akkor tudjuk örömmel és szeretettel elfogadni, még látszólag kellemetlen dolgokat is. Magunk állítunk fel csapdákat, melyekről a lélek feltétlen bizonyosságot akar szerezni. NEHÉZ A SASOKKAL SZÁRNYALNI, HA PULYKÁKKAL VAGYUNK KÖRÜLVÉVE! Kellenek a kemény pofonok, mert azoktól jutunk előrébb, amennyiben beépítjük életünk további szakaszaiba.

NINCS KÖNNYŰ ÉS NEHÉZ SORS, CSAK AHOGY MEGÉLJÜK! Ismerd fel és aszerint élj, hogy az irigység,a düh, a harag, bosszú ne ragadjon el! Tüzet tűzzel és olajjal nem oltunk, azzal csak szítani tudunk. Jó döntéseket nyugodt, higgadt fejjel, indulattól mentesen tudunk hozni. Figyeljünk a történéseinkre és alkalmazzuk a tapasztalatainkat, mert azok által fejlődhetünk.