A szerelemre épülő kapcsolatok napjainkban katasztrófa sújtotta területnek számítanak. A házasságoknak sajnos több mint a fele válással végződik. De vajon miért? Szerintem a lila köd megnehezíti a reális kép kialakítását, a másikról, ugyanis nagyon nehezen tudjuk függetleníteni magunkat saját vágyainktól. Gyakran „hirtelen felindulásból”, nem átgondoltan egymást még alig megismerve hozzuk meg az életre szóló döntésünket.

Mi nők- akárcsak a férfiak többsége kimondva vagy csak titkon ábrándozva boldogságra, romantikára, kalandra vágyunk. Vágyaink beteljesítését a párunktól várjuk. Ezzel azonban olyan terhet teszünk rá, amivel többnyire nem képes megbirkózni. Mindez ránk is vonatkozik: hiába választjuk életcélnak, hogy párunkat boldoggá tesszük, nem fog sikerülni! Senki sem képes másvalakit boldoggá tenni, mindenki a saját boldogságáért felelős.

Napi tíz perc beszélgetés nem elég!

A kapcsolatok kezdetén minden rózsaszín ködfelhőn keresztül látunk, de a tűz egy idő után kialszik. Hogyan lehet mégis életben tartani tíz vagy akár húsz év házasság után is? A tartós és mély kapcsolatok titka egy hihetetlenül egyszerű dologban rejlik, s ez nem más, mint az őszinteség. Sosincs késő felismerni, mire is vágyunk valójában, és sosincs késő lépéseket tenni annak érdekében, hogy kapcsolatunkat felrázzuk. A legfontosabb lépés a párbeszéd fejlesztése. Legtöbb ember azért válik el, mert egyszerűen nem képes beszélni a párjával. A párok jelentős része már hosszú évek óta a kommunikáció egy kevésbé hatásos formáját gyakorolja: az egyik beszél, a másik pedig nem figyel. Az a legfontosabb, hogy elfogadjuk és másokkal is megosszuk az érzéseinket. Ha sikerül megnyílni párunk előtt, azzal újra felidézhetjük azokat a pillanatokat, szokásokat, amelyek az elején olyan izgalmassá tették a kapcsolatot. Maradjunk bátran önmagunk, hiszen párunk már egyszer belénk szeretett, minket választott elfogadott olyannak amilyenek vagyunk. Ha nyitott szívvel állunk párunk elé, elfogadjuk Őt és Ő is Minket, akkor élhetjük meg együtt nap mint nap, az élet nyújtotta kalandokat.