A siker kulcsa az érzelmi intelligencia.

A világ olyan amilyen, de az fontos, hogy mi ne legyünk olyanok, ami nekünk nem tetszik. Meg kell tanulni, akinek nincs elég önbizalma, akiben nincs elég kurázsi, az a mai világban nem képes versenyezni, és sajnos érvényesülni sem. Magabiztossá kell válnunk, hogy boldogulni tudjunk.

Véleményem szerint

Emocionális intelligencia: képesség, amely nélkülözhetetlen a társas kapcsolatok kialakításához a konfliktusok kezelésénél. Önismeret, önfegyelem, empátia, szerencsére fejleszthetőek. Az önismeret lényege, hogy az ember tisztába legyen önmagával, a képességeivel, a hiányosságaival, a jó és rossz tulajdonságaival, az érzelmeivel, az álmaival és a korlátaival. Az önmotiváció azt jelenti, hogy nem hagyjuk eltántorítani magunkat a kitűzött céloktól, szorgalmasak vagyunk.

Az empátiával megáldott ember bele tudja képzelni magát a másik ember bőrébe, akkor is, ha nem kedveli különösebben az illetőt.

Legyen magabiztos! 

Dadogás, remegő térdek, leblokkolás egy fontos megbeszélés tárgyalás előtt. Mindezek a lámpaláz tünetei, mely van, akit jobb teljesítményre ösztönöz, van akit megbénít, és akad olyan is akit megbetegít. Hasmenés hányinger, szédülés: a leggyakoribb lámpaláz szimptómák. Ön is az izgulós típusba tartozik? Íme, néhány tipp, egy fontos megbeszélés, állásinterjú, vagy találkozás előtt hogyan küzdheti le heveny lámpalázát: mindenek előtt lazítson!  A fontos esemény előtti napon menjen moziba, színházba, beszélgessen barátaival, vegyen egy forró fürdőt. Egyen könnyű ételeket, kevés alkoholt igyon, és aludja ki magát jól éjszaka. Mielőtt belépne a terembe koncentráljon. Vegyen mély lélegzetet, mondogassa magának: felkészültem, sikerülni fog.